Reklame. Bogen er et anmeldereksemplar.

Oversætter: Jørgen V. Hansen
Forlag: Bechs Forlag
Udgave: 1
ISBN: 9788771836998
Sprog: Dansk
Originalsprog: Tysk
Originaltitel: Eine kurze Weltgeschichte für junge Leser

Sider: 300
Udgivelsesdato: 25-11-2021
Format: Hæftet

En lille verdenshistorie er som titlen afslører verdenshistorie skabt til yngre læsere. Bogen er opdelt i 40 korte kapitler, der omhandler forskellige begivenheder og personer fra verdenshistorien fra stenalderen og frem.

Jeg præsenterede den for den for tiden læsevægrende Eliot, som nogle gange kan lokkes ind i bøgernes verden, hvis blot stoffet er spændende nok, og det var det. Han slugte En lille verdenshistorie på ganske kort tid, og har nu skrevet denne fantastiske anmeldelse:

En lille verdenshistorie er navnet på en fantastisk bog. Den er en genfortælling af hele vores historie. Den handler om noget forskelligt i hvert kapitel. Den franske revolution, Napoleon, Buddha, og er som sagt bare en fantastisk bog. Jeg er blevet meget klogere på en masse og har fået en masse ny information og viden. Derfor synes jeg, du skal læse denne bog. Og den er simpelthen bare fantastisk.”

Og mor kan tilføje, at En lille verdenshistorie kan anbefales til både store og små. Den er let at læse, velskrevet og et sandt væld af historisk viden, både til dem, der er nye i verden, og dem, der lige skal have den genopfrisket. Med kapitler om Homers digte over fortællingerne om Jesus til riddertiden og videre frem til Peter den Store og det tyske kejserrige og verdenskrigene kommer bogen rundt om alt, og det serveres, så det ikke bliver alt for tungt til den yngre generation. Det er ganske enkelt en genial lille verdenshistorie.