Reklame. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Forlag: Jensen & Dalgaard
Udgave: 1
ISBN: 9788771516272
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: We Are Not in this World
Sider: 274
Udgivelsesdato: 07-05-2021
Format: Hæftet

Man ved det godt. Det hænger i førerhusets tykke luft, i sorgen, der danser som tåge mellem linjerne. Og netop denne dulgte viden usagt givet fra forfatter til læser gør det til eminent romankunst.

Jeg vil ikke afsløre, hvad man ved. Det skal læses. Ord efter tøvende ord, tanke efter tanke. Ikke i denne verden er langsom og tung, den slider sig afsted, som et menneske, der skridt for skridt trækker sig videre i et liv, han ikke helt ved, om han orker at leve, om han kan leve mere. Det gør ondt, og det råber på forsoning mellem alt, mellem mennesker, mellem himmel og jord, en forløsning, et opgør, et endeligt.

Conor O’Callaghans roman er et mesterværk uden hud og skærm. Det er mennesket blottet, og det gør frygteligt ondt at læse, men man læser det, fordi det netop er så levende, menneskeligt, så nærværende og fyldt med livet, når det vender sig på vrangen og kræver sine ofre. Intet bliver givet frit, det skal søges og mærkes bag ordene og meningen.

Ikke i denne verden er en fortælling, man bærer videre med sig, en lille splint, lidt klogere, lidt dybere i livet. Menneskeskæbner fra de store flygtningestrømme i Calais til den indre flugt fra sorg og problemer fortælles gennem det lange træk med lastbilen gennem Europa, gennem samtaler og tilbageblik til en evig ungdom, man aldrig kan genfinde. O’Callaghan skriver så fint og så melankolsk, at det er helt ubærligt.