Bogen er sponsoreret af forlaget
Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens forlag
ISBN: 9788740046786
Udgave: 1. udg. 19.04.2018
Originaltitel: Little Fires Everywhere
Oversætter: Lisbet Kjær Johansen
Sider: 350

 

Shaker Heights er en forstad, hvor der er styr på tingene, om ikke andet så på overfladen. Og sådan er det jo tit. Når man ridser lidt i de pæne flader, så vrimler uhyrerne frem, og små brande kan nemt føre til et buldrende bål.

I Små påsatte brande tryller Celeste Ng med personer og miljø, som var hun verdensmester i marionetteater. Karaktererne træder lyslevende frem fra siderne, hun samler historien som en million pailletter, der til sidst danner det skønneste mønster, og så er hun helt basalt bare en fantastisk fortæller.

Jeg vil som vanligt ikke lave et resumé af historien, for den skal opleves. Men det er en stor historie stykket sammen af hverdag og liv, som vi alle kan opleve. Det er de små ting, der væver vores skæbne, og det er det menneskelige, der binder os sammen. Det er Celeste Ngs speciale, det menneskelige. Det, der gør os humane, skrøbelige, værdige.

Små påsatte brande er en storslået historie om små ting, en oplevelse og en perlerække af liv og personer, som jeg sent vil glemme. Sproget er funklende, levende og lyst; det former en scene, former smil og tårer, rædsel og sorg. Det er stort, det er godt, det fortjener din opmærksomhed. Kunstner møder forstadsfrue, længsel møder tryghed. Det er skøn litteratur, dannende og nydelsesfuldt.

Køb bogen her. Læs den før din udlejer.