Bogen er sponsoreret af forlaget
Forlag: Brændpunkt
Udgave:1
ISBN: 9788793383890
Sider: 176
Udgivelsesdato: 22-03-2019
Format: Paperback

Det er noget helt specielt, når jeg får bøger i hænderne af forfattere, som jeg har været redaktør for, lige meget om det er forfatterspirer, der nu debuterer, eller veletablerede forfattere, som bare manglede en tester af struktur. Der er skabt en samhørighed, og jeg nyder altid i fulde drag at vide, at kærligheden til det at skrive har sejret.

Anne Zenon debuterer her med intet mindre end en digtroman. Det er 176 siders hæsblæsende livskrise, skilsmissekaos og selvransagelse. Kathrine er pludselig single, finder sig selv i en 9/5-ordning med X og deres lille datter, og nu skal hun balancere identiteten som mor med identiteten som single. Som om, det ikke var nok med det, bliver der også rodet op i forholdet til forældrene, som døjer med alkoholisme og diagnoser.

Og Zenon gør det bare rigtig godt. Sproget matcher kaosset, du bliver revet med og kan ikke undgå at blive torpederet af de skarpe følelser, der beskrives. Håbløsheden, den momentane glæde i en nyforelskelse, savnet, angsten, det er der altsammen til fulde mejslet ind i den korte og abrupte form, og stilen er yderst velvalgt til indholdet, som netop er det fortumlede følelseskaos, der opstår, når livet tager en uventet drejning.

Zenon formår at skabe et rum med sine ord, og hun fylder det til randen med Kathrine, så du er nødt til lige at tjekke bagsiden for at finde ud af, om den mon er selvbiografisk, siden den rammer så godt. Men det melder bagsiden intet om, så du må vende retur til Kathrine med det tomme telefondisplay og savnet af datterens lille varme hånd.

jeg har et barn
siger jeg
på vej hjem
i en deletaxa
håber det får ham til at
slappe lidt af
min mor synes
det er på tide
at jeg stifter familie
han giver mig sit visitkort
navn hår alder og job
er korrekt
og i orden
men jeg vil bare ikke have ham

Ikke noget at tale om er rå, levende, rasende, og selvom den nok taler mest til kvinder, synes jeg, at alle, der elsker, når litteraturen bliver højlydt og ufiltreret skal læse med her. Jeg håber, der kommer mere fra Zenon.

Køb den her. Læs den før X.