Reklame. Bogen er et anmeldereksemplar.

Forlag Lindhardt og Ringhof
Udgave 1
ISBN 9788711986714
Sprog Dansk
Sider 338
Udgivelsesdato 23-09-2021
Format Indbundet

Ville du tage en pille mod sorg, hvis der fandtes en? Hvad hvis den udryddede mere end bare sorgen, flatlinede alle dine følelser, gjorde dig ligeglad med verden og menneskerne omkring dig? Hvad ville du så vælge?

Blå toner leger med de tanker, med sorgens værdi, med det menneske i at føle helt ud til det punkt, hvor vi føler, vi går i stykker … og nogle gør det endda. Kan sorgen være så voldsom, at vi hellere ser vores evne til at elske forsvinde end at mærke den? Man kan nogle gange have lyst til at sige ja, og det er også tilfældet med Elizabeth, kvinden, der får idéen til pillen. Hun mister nemlig sit barn, Vinter, og hvordan kan man komme videre efter sådan et tab?

Bomann skriver let og levende om karaktererne, der står på hver sin side af etikken; professorerne, de unge, dem, der har mistet, videnskaben og profitten. Der er mange aspekter og mange spillere på banen i udviklingen af pillen, og når valget skal tages mellem hvad der er rigtigt og hvad der giver penge, starter den velkendte krig.

Blå toner er hjerteskærende og spændende, og de spørgsmål, den sætter i spil, giver stof til dyb eftertanke.

Et dansk medicinalfirma har udviklet verdens første pille mod sorg, og på Aarhus Universitet er en forskningsgruppe ved at lægge sidste hånd på et studie, der blåstempler den nye medicin. Men psykologiprofessor Thorsten Gjeldsted får mistanke om, at nogen har manipuleret med tallene for at skjule en foruroligende bivirkning.